20220617_181454 (Middel).jpg

Als ik buiten aan het schilderen ben, is dat een geweldige ervaring. Iedere keer weer opnieuw. Je staat daar, midden in de natuur. Je hoort de vogels zingen en je voelt de zon of wind op je huid. Je zintuigen zijn dan extra gespitst en dat is niet te vergelijken met het werken in een atelier. Ik geniet altijd enorm en dat is voor een buitenstaander moeilijk uit te leggen. Het mengen van de kleuren, het opzetten van een mooie compositie, het vormgeven van je artistieke ideeën midden in het polderlandschap of op het strand is zo puur, zo intens....... Ik word bijna lyrisch als ik hierover praat. Het gaat zo diep dat zelfs mijn gevoelens en emoties bij het plein air schilderen zichtbaar zijn in mijn werk. Ik gun iedere deelnemer dat geluk en dat geweldige gevoel. Het is zo'n verrijking om buiten te schilderen. Ik ben er om je daarbij te helpen. Mijn advies is dan ook: onderga het en ervaar het zelf. Je zult hier zeker geen spijt van krijgen!

Wim van de Wege

20220617_120229 (Middel).jpg

Je krijgt les in:

- het maken van een goede compositie

- het vastleggen van het moment

- het versnellen van het schilderproces

- het gebruik  en mengen van kleuren

- het schilderen van luchten 

- het schilderen van de polder

- het schilderen van reflecties en licht

- het vinden van een balans tussen landschap en lucht

- het schilderen van sfeer en diepte

- het schilderen van details, mensen en dieren

- het verfgebruik, 'kwasthantering' en 'strijktechniek'

- het gelaagd schilderen

- het maken van harmonieus geheel

- het reflecteren op je eigen werk

Dagindeling Masterclass

Morgensessie start om 10 uur

De dag beginnen we met koffie + iets lekkers. Daarna krijg je uitleg d.m.v. een demonstratie. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Ik loop rond en geef iedere deelnemer evenveel aandacht, zodat iedereen de begeleiding krijgt die hij//zij nodig heeft. Halverwege is er nog een moment voor een gezamenlijke uitleg en tijd voor eventuele vragen en/of opmerkingen. 

Lunch 13 uur

Er wordt een heerlijke en uitgebreide lunch geserveerd. 

Middagsessie start 13.30 uur

De middagsessie beginnen we weer met een uitlegmoment. Daarna maak je een tweede werk. Tussendoor wordt koffie/thee geserveerd. We ronden af tussen 16 uur en 16.30 uur en bespreken c.q. bekijken we je werk. We sluiten af met een drankje en een hapje.

17.30 uur einde masterclass.

Opmerkingen:

  • We schilderen met acryl- of met olieverf. Je krijgt een lijstje met kleuren die je moet meenemen. De soortverf kies je zelf.

  • Je maakt 1 of 2 schilderijen die dag. Neem doeken mee van 40x30 of 50x40 of 60x40 cm.

  • Ezels zijn op aanvraag gratis beschikbaar.

  • Er wordt alleen Nederlands gesproken​

  • Toiletten zijn binnen loopafstand beschikbaar.

  • Bij regen wordt er binnen gewerkt. Je hebt dan uitzicht op de Arkemheense polder.

  • Er is ruime parkeergelegenheid (gratis)

  • Na het inschrijven krijg je automatisch een mail, waarin precies omschreven staat waar je moet zijn, wat je wel en niet mee moet nemen  en welke kleding de voorkeur heeft, etc. Voor verdere vragen en/of opmerkingen kun je me mailen via de contactpage.

  • Lees de voorwaarden hier.

Het zetten van de eerste stap  om plein air te schilderen is misschien lastig. Deze masterclass helpt je om je vaardigheden in plein air schilderen (verder) aan te scherpen. Alle masterclasses promoten de basis filosofie van mijn studio: het genieten van plein air schilderen, het bevorderen van artistieke technieken en gereedschappen  en het leren reflecteren op datgene wat je creëert.

De masterclasses bestaan uit 1 of 2 dagen plein air schilderen en bieden je een verscheidenheid aan teken- en schildersdisciplines onder leiding van professioneel kunstenaar Wim van de Wege.

20220628_154431 (Middel).jpg

Het zetten van de eerste stap  om plein air te schilderen is misschien lastig. Deze masterclass helpt je om je vaardigheden in plein air schilderen (verder) aan te scherpen. Alle masterclasses promoten de basis filosofie van mijn studio: het genieten van plein air schilderen, het bevorderen van artistieke technieken en gereedschappen  en het leren reflecteren op datgene wat je creëert.

Color helps to express light, not the physical phenomenon, but the only light that really exists, that in the artist’s brain.

Henri Matisse 

20220715_154306 (Klein).jpg
20220715_154256 (Klein).jpg
20220715_144837 (Klein).jpg
20220715_122819 (Klein).jpg